1. Školní ples

19.03.2024 14:11

Základní škola Dolní Věstonice pořádala 1. ročník školního plesu, který se uskutečnil v kulturním domě v Dolních Věstonicích. Páteční večer 8. března 2024 se stal nezapomenutelnou událostí plnou tance, hudby a společenského využití. Na ples uvítala také starostka Dolních Věstonic Jaroslava Rajchlová a starostka Strachotína Jaroslava Mikáčová. Ples moderovaly paní učitelky Irena Kopecká a Jana Týmal Valoušková. Plesu se samozřejmě zúčastnil i ředitel školy Zbyněk Háder a mnoho učitelů.

Hlavní ozdobou večera bylo vystoupení žáků 9. a 8. ročníku, kteří odtančili polonézu v počtu 12 holek a 6 kluků. Po této slavnostní polonéze následovalo sólo uvedených žáků s rodiči. K tanci a poslechu hrála skvělá hudební skupina Graf. Neméně působivé bylo vystoupení dua Sourozenců Baťkových, lidových zpěváků z kraje zvaného Podluží. Oslovili nás zejména svými písničkami s doprovodem cimbálu.

Kromě toho si žáci pro své hosty připravili i menší občerstvení, které připravovali sami ve školní kuchyni. Další důležitou součástí plesu byla bohatá tombola, která přilákala mnoho zájemců o lístky v naději, že si domů odnesou některou z atraktivních cen.

První školní ples se opravdu vydařil. Děkujeme všem, kteří do tomboly přispěli jakýmkoliv darem. Finanční prostředky získané z celé akce půjdou na podporu školních aktivit.

Žáci 9. ročníku

Foto ZDE

Video ZDE

 

—————

Zpět