Dotykové interaktivní tabule

14.03.2024 09:26

Prakticky nezbytnou součástí běžné výuky je potřeba projekce, kdy vyučující může všem žákům zobrazovat výukové materiály, prezentace, obrázky, videa a další výukové zdroje. S použitím dataprojektoru máme tyto multimediální možnosti zajištěné na všech třídách a učebnách. Pro další zkvalitňování a atraktivitu výuky se ale i nadále snažíme dělat maximum. Proto jsme se rozhodli vyzkoušet nové řešení, které výuku řeší komplexně ‑ systém pylonového stojanu s interaktivním dotykovým displejem a klasickými tabulemi MEBIKON triptych 200x100 (kombinace bílá/zelená s řádkováním).

Interaktivní tabule je jedna z možností, jak inovovat vyučovací proces. A proto byla dne 6. 3. 2024 provedena montáž kombinace dalších dvou uvedených interaktivních a klasických tabulí. V současnosti je tedy na naší škole tímto systémem vybavena již druhá, třetí a šestá třída. Žáci a učitelé mají z interaktivních tabulí velkou radost. Po nezbytné instalaci softwarů a ovladačů učitelé společně se žáky již hojně využívají především zpracované interaktivní výukové programy, ale i vlastní nápady. Opět se ukazuje, že využití moderní technologie ve vzdělávacím procesu je velmi přínosné. Působí na smysly učícího se jedince, čímž je mj. naplňována zásada názornosti.

Tímto děkujeme hlavně vedení školy, které zakoupilo uvedené systémy. V neposlední řadě patří dík také panu Petru Šmídovi, který vše skvěle namontoval. Na realizaci se dále podíleli i pan učitel Mácsai Zdeno a Zugárek Petr.

 ZM

Foto zde

 

—————

Zpět