LVK Malá Morávka - Kopřivná 11. 2. - 16. 2. 2024

21.02.2024 17:38

Na LVK se v letošním školním roce přihlásilo 22 žáků VI. - VIII. třídy.

LVK proběhl v Jeseníkách, v obci Malá Morávka, na chatě Sedmikráska. Samotný lyžařský výcvik probíhal v lyžařském areálu Kopřivná.

V letošním roce byly velmi špatné klimatické podmínky, několik dnů před zahájením LVK pršelo, byla celková obleva s vysokými teplotami. Rovněž v pondělí 12. února, tedy první den našeho lyžování pršelo. Instruktoři prohlédli sjezdové tratě a usoudili, že stav tratí je nebezpečný pro zahájení našeho kurzu a výcvik byl odložen. Na několika místech sjezdovky bylo bláto, prosakovala voda a sníh byl velmi mokrý a těžký pro lyžování. Rozhodnutí o odložení výcviku se ukázalo správným, žáci po skončení deště absolvovali vycházku do okolí chaty v délce téměř 5 kilometrů a po návratu na chatu se věnovali zejména stolnímu tenisu. Pod dohledem pana učitele Mácsaie proběhl dokonce miniturnaj ve stolním tenise. 

V noci naštěstí přišlo nečekané ochlazení, majitelé lyžařského areálu upravili sjezdovky a od úterý začal normální výcvik v lyžování. Většina žáků prošla na prvním stupni lyžařským kurzem v Němčičkách, nebo byli na LVK už vícekrát. Od počátku byli rozděleni podle dovedností do tří družstev a v Jeseníkách si své dovednosti pod vedením instruktorů zdokonalovali. Všichni žáci byli vnímaví, dodržovali pokyny instruktorů, zejména v oblasti bezpečnosti a dodržování zásad pohybu na sjezdovce a pobytu v horském prostředí. Kladem LVK byla skutečnost, že nedošlo k žádnému úrazu nebo zranění.

LVK splnil svůj účel, žáci se zlepšili v lyžování, poznali jiný kraj a naučili se pohybovat v zimních podmínkách horské krajiny.

Mgr. Petr Pláteník

Foto zde

 

—————

Zpět