Oznámení o stávce 27.11.

22.11.2023 15:08

Vážení rodiče,

školské odbory vyhlásily na pondělí 27. listopadu 2023 jednodenní výstražnou stávku mateřských, základních a středních škol, která byla vyvolána chystanými změnami ve financování a organizaci škol.

Zaměstnanci Základní školy Dolní Věstonice se jednomyslně rozhodli zapojit do stávky a vyjadřují tímto podporu požadavkům školských odborů při jednání s vládou ČR.

Zamýšlené změny ve způsobu financování škol mohou ve svém důsledku znamenat snížení kvality vzdělávání Vašich dětí z následujících důvodů:

  • Omezení dělení tříd na menší skupiny, ve kterých probíhá výuka efektivněji, ovlivní zejména výuku jazyků, informatiky a počítačových projektů. Pravděpodobně povede ke zrušení možnosti volitelných předmětů.
  • Omezí se péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří potřebují ke vzdělávání pomoc asistenta.
  • Omezení možnosti pořizování učebních pomůcek.
  • Problémy se zajišťováním nepedagogických prací ve škole díky nedůstojnému odměňování těchto profesí.

Podrobnější informace o důvodech stávky najdete v přiloženém dopise předsedy Českomoravského odborového svazu pracovníků školství.

Věřím, že postoje pracovníků školy pochopíte a stávku podpoříte. Podporu můžete například vyjádřit podpisem otevřeného dopisu na webové stránce:

https://www.petice.com/oteveny_dopis_zastupc_kol_proti_drastickym_krtm_ve_kolstvi.

Vzhledem k výše uvedeným důvodům bude škola po dobu stávky v pondělí 27.11.2023 zcela uzavřena.

Zároveň nebude v provozu ani školní výdejna (ke stávce se připojili i zaměstnanci školní jídelny v Mikulově) a všechny obědy na tento den byly odhlášeny. Vyučování bude obnoveno opět v úterý 28.11.2023.

 

Mgr., Ing. Zbyněk Háder

ředitel školy

Příloha:

2023_11_Stávka_dopis rodičům.doc (161792)

 

—————

Zpět