Šachový turnaj v Hlohovci

31.01.2024 10:42

V sobotu 17. ledna 2024 se v Hlohovci u Lednice uskutečnil šachový turnaj Memoriál čs. legionářů a válečných veteránů o Pohár Jaroslava Lieskovana pro mládež do 15 let, který byl současně přeborem žáků okresu Břeclav v rapid šachu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 64 žáků z České republiky. Byla to dosud naše největší výprava (13 dětí, aut a rodičů nepočítaně ) a získali jsme i doposud nejvíce umístění "na stupních vítězů" - šest! Škoda jen, že se v přeboru okresu Břeclav neudělovali medaile, jen v celkovém hodnocení. Nejúspěšnější byla Ella Zatloukalová, která se stala přebornicí dívek okresu Břeclav. Do posledního kola nebylo jisté, kdo v této kategorii vyhraje. V posledním - 7. kole Ella zabojovala a svoji největší soupeřku porazila (Kristínu Klučkovou, ŠK Hustopeče, která předtím přehrála tři naše borce, ve 3. kole Tadeáše, ve 4. kole Michala a v 6. kole Davida, kteří tímto moc Elle nepomohli, o to je její vítězství cennější). V hodnocení všech dívek, byla Ella druhá se ziskem stříbrné medaile, když ji předstihla dívka z TJ Sokol Zaječice, která má už ELO hodnocení, tj. hraje šachy závodně. Obě získaly stejný počet bodů (5), a o vítězství Simony Koutné rozhodlo jen pomocné hodnocení. Na druhých místech ve svých věkových kategoriích skončili Filip Jackson (5 bodů, kategorie žáci do 13 let) a Adam Kolařík (4 body, žáci do 9 let). Třetí byli Karolína Šedivá a Tadeáš Švrček, oba získali 3 body v kategoriích jako Ella a Adam. Smůlu měl velmi dobře hrající Tomáš Jackson. V prvním kole sice školácky přehlédl „šustrmat“, pak však vyhrál pět partií v řadě, aby v posledním kole narazil na nejlepšího hráče turnaje s hodnocením 1661 ELO. Zejména u druháků je to krásný výsledek, a neztratil se ani Kryštof Šedivý, a ani ostatní hráči nezklamali. Odkaz na průběh turnaje, celkové výsledky, počet získaných bodů a umístění, je zde:

https://chess-results.com/tnr884429.aspx?lan=5&art=1&rd=7

Turnaj to byl pěkný, děti si ho užily. K dispozici bylo bohaté občerstvení (oplatky, párečky, řízky s bramborovým salátem, k pití čaj, balená voda, Fruko), dospělí navíc kávu. Všichni ocenění účastníci dostali spoustu dárků, a i na ostatní něco zbylo. Už teď se těšíme na příští ročník!                                                                         

  Jan Votava, vedoucí šachového kroužku

 

Foto naleznete zde

 

—————

Zpět